vineri, 19 martie 2010

TAROT & TRANSFORMARE


Ca orice artă divinatorie, Tarotul este ştiinta de a cunoaşte şi mai ales de a schimba viitorul. Altfel orice demers de cunoaştere a viitorului ar fi inutil şi, poate într-un fel sadic, un mod de-a ne supune unui destin implacabil.
Omul are la dispoziţie puterea de a decide. Să zicem că dacă ar trebui să plecăm într-o călătorie şi am fi avertizaţi că dacă vom pleca vom avea un accident am mai pleca? Evident că nu.
Dar dacă cineva ţi-ar spune cum să-ti conduci viaţa, ferindu-te de orice accident ba mai mult, ţi-ar creşte bunăstarea?
Tarotul te învaţă să iei deciziile corecte –nu le ia în locul tău. Asta nu înseamnă că nu putem afla viitorul, dar dacă nu facem nimic în legatură cu acesta nu ne foloseşte la nimic.
DACĂ NU SCHIMBI NIMIC ÎN TINE VIITORUL ESTE IMPLACABIL.
Viitorul depinde de tine. Viitorul tău este făcut din deciziile pe care le iei şi din deciziile pe care nu le iei, pentru că a nu lua nici o decizie, este tot o decizie. Complacerea este decizia de a nu face nimic, este decizia de a trăi ca şi până acum fără a schimba nimic.
Însă dacă înţelegi cu adevărat nu este nevoie de nici un effort; pur şi simplu te opreşti să-ţi mai faci rău...
Totul se reduce la înţelegerea că sunt lucruri pe care nu trebuie să le mai faci. Totuşi, efortul de a înţelege că trebuie să te opreşti din a-ţi mai face rău este considerabil.
Acesta este cel mai util şi benefic efort pe care îl poate face fiinţa umană.
Fă acest efort şi viaţa ta va fi alta, câte putin în fiecare zi, destul de mult ca după cîteva luni să te uiţi înapoi şi să vezi că viaţa ta este un pic mai bună, că ai reuşit să scapi de cutare problemă, că ai reuşit să mai dai jos cîteva kilograme sau că şeful tău nu te mai enervează aşa de tare.
Nu contează ce ţi se petrece, ci cum reacţionezi la ceea ce ţi se petrece.

Niciun comentariu: